Ska du på dejt? 7 varningstecken att vara uppmärksam på

Ska du på dejt? 7 varningstecken att vara uppmärksam på

Är du ute i dejtningdjungeln och känner att du alltid faller för ”fel typ”? Redan på första dejten kan du se tydliga varningstecken på att du kanske inte borde lägga tid på en andra dejt.

 

1. Personen pratar bara om sig själv och du får inga frågor

Nog för att det är intressant att få veta saker om din dejt, så vill du gärna känna att din dejt är intresserad av dig också. Du söker efter en person som kan ge dig uppmärksamhet och som får dig att känna dig sedd resten av livet. Om personen inte lyckas med det på första dejten, kan det vara ett tecken på hur det kan bli längre fram.

Att prata mycket om sig själv kan givetvis också vara ett tecken på att personen är väldigt nervös, så om detta är den enda varningssignalen du märker kan det ändå vara värt att gå på en andra dejt, om du har ett intresse för det. På den andra dejten brukar ni båda vara mindre nervösa, och förhoppningsvis får du fler frågor då!

 

2. Din dejt är otrevlig mot personalen

Det här är ett ganska tydligt varningstecken på att din dejt inte är en helt genuin person. Om hen är otrevlig mot personalen, utan att ha någon som helst befogenhet för det, är det ett tecken på vad du kan förvänta dig av personen i framtiden.

 

5. Hen dricker för mycket

Om du märker att din dejt börjar dricka lite väl mycket och snabbt jämfört med dig är det ett tecken på att hen har osunda alkoholvanor (men det kan ju vara så att hen bara är nervös!)

 

4. Gillar inte att ni tycker olika

Det kan vara bra att vara uppmärksam på hur personen agerar när ni kommer in på ett samtalsämne som ni har delade åsikter i. Du vill gärna att personen står upp för sina åsikter, men samtidigt vill du att hen är öppen för att lyssna på andra synvinklar. 

 

3. Talar illa om ett ex

Ex är väl ingenting man ska ta upp på en dejt över huvudtaget, men om ni mot förmodan gör det och personen börjar prata illa om sitt ex kan det vara bra att lyfta ett varningens finger. Pratar hen istället om relationen på ett neutralt sätt kan du vara lugn, eftersom det är ett tecken på att din dejt kommit över sitt ex – vilket ju är en förutsättning för att ni ska kunna fortsätta ses.

 

Artikelbild: Unsplash

Mer:

12 frågor att ställa sig själv för att bli lyckligare