Tips: 15 bra gå bort-presenter

Tips: 15 bra gå bort-presenter

Vill du ta med dig någonting till kompisen som fixat middag men tycker att en bukett tulpaner är tråkigt? Lugn, här är 15 tips på annorlunda gå bort-presenter.

En gästbok
Ska du på inflyttningsfest? Ta med en gästbok! Själv kan du skriva i den redan innan festen, så blir den extra personlig. Sedan får de övriga gästerna givetvis fylla på.

Något hembakat
Ja det är klyschigt, men vem blir inte glad över en burk full av chokladbollar? Eller varför inte slänga ihop en kick ass kladdkaka? Galet gott – och en bra present!

En stickling
Att ta en stickling av sin favoritblomma och ge bort är både personligt och omtänksamt. Ställ den lilla plantan i en glas- eller konservburk och du är hemma!

Egengjord müsli
Blanda ihop en massa goda saker som havregryn, pumpafrön, nötter, kokos, kanel, salt, honung och linfrön. Skjuts in i ugnen och du har både frulle och en fin present!

En bild på er
Ska du till din bästis? Printa ut en av alla tusentals selfies ni tagit genom åren och sätt i en liten ram. Hen kommer bli hur glad som helst!

Hemmagjort knäckebröd
Att göra eget knäckebröd låter krångligt – men det är det inte! Googla fram ett recept, blanda ihop en smet och grädda. Skriv gärna ut receptet och ge bort det tillsammans med knäckisarna.

Ett par ostar
Vem gillar inte ost? Köp ett par olika sorter och lägg i en fin låda eller påse. Om du vill lyxa till det lite extra kan även köpa med en ostkniv.

En flaska olivolja
En present som definitivt kommer användas och som dessutom är lättköpt – även vanliga mataffärer brukar ha flera olika sorters olivolja.

Te eller choklad
Varma drycker passar bäst att ge bort på vintern, men funkar såklart även andra årstider. Det finns oändligt många olika tesorter och kakao att göra varm choklad av.

En hemmagjord tavla
Plocka fram din konstnärliga sida och måla en egen tavla eller hitta ett fint print på nätet och skriv ut. I en ram blir allt, eller ja det mesta, snyggt.

Ett spel
Ett vanligt hederligt brädspel går alltid hem och det finns massor av relativt billiga varianter att köpa nu för tiden. Ta med ett spel till din kompis så har ni något att göra efter middagen!

Något från systembolaget
Nej, det är knappast en påhittig och originell idé – men vin funkar alltid. Om du inte vet något om vin mer än att det finns i rött, vitt och rosa kan du alltid leta efter en fin etikett…

En burk med sylt
Gör egen (det är faktiskt inte så svårt som det låter) och häll i en fin burk med egenskriven etikett eller köp en härlig variant i närmaste butik.

Ett doftljus
Lyxiga doftljus är typisk grej som man älskar att ha hemma – men helst inte vill betala för själv. Så om du vill ge bort en riktigt fin gå bort-present är ett ljus perfekt! 

En bok
Köp en ny bok eller ge bort en som du har hemma och redan har läst. Smart och miljövänligt! Skriv gärna en fin hälsning i pärmen också.

 

Text: Britta Persson