Vad niacinamide inom hudvård? Skönhetsredaktören förklarar

Vad niacinamide inom hudvård? Skönhetsredaktören förklarar

C-vitamin, E-vitamin, AHA, BHA, Niacinamide och Enzymer. Ord som för de flesta inte säger så mycket.

En av de vanligaste sakerna man märker med folks hudvårdsrutiner är att dem inte riktigt vet vad de använder. Vår skönhetsredaktör Annie-Ines har hört många människor som berättar att de köpt någon hudvårdsprodukt Men de vet kanske inte vad den ska göra, och de märker inte heller någon skillnad. För den enda kunskapen bakom köpet var att andra använt den.

Det är lätt att höra ord som AHA och niacinamide, och sedan köpa en produkt som tydligt innehåller just detta. Men om man inte vet varför man använder en produkt eller hur man ska använda den är det bara slöseri med pengar.

Men något man glömmer i all hype om produkter är att hudvård faktiskt handlar om vetenskap, kemi och många år av forskning. Allt kommer inte funka för alla, och det är viktigt att veta vad man gör mot sin hud.

Inför ett köp när det gäller hudvård ska man alltid fundera på frågorna:

1. Hur känns din hud?
2. Hur vill du att din hud ska kännas?
3. Vad kan ge dig resultatet du behöver?
4. Hur jobbar denna nya produkt du funderat på att köpa med produkterna du redan har?

Nu är det dags att gå igenom dessa fundering kring alla konstiga ord, ingredienser och trender inom hudvård. Låt oss börja med niacinamide.
En produkt som gjort niacinamide populärt är The Ordinarys Niacinamide 10% + Zinc 1% serum.

Många älskar den, men ännu skulle nog säga att dem inte vet hur den ska användas. Niacinamide är en fantastisk grej när det kommer till hudvård. Niacinamide hjälper till att balansera talgproduktionen, jämna ut hudtonen och ge en sammandragande effekt för porerna. Niacinamide har också varit populär hos personer med känslig hud, som kanske upplever att produkter med mycket C-vitamin är för starkt.

Problemet är ju dock oftast vårt tålamod. Man använder kanske serumet från The Ordinary en gång i veckan under en månad, sedan tröttnar man. När det tyvärr är omöjligt att se resultat efter så kort tid, och på så få användningar. Serumet från The Ordinary bör användas åtminstone dagligen i en månads period för att man ska märka skillnad, och vid kontinuerlig användning kan det verkligen ge tydliga resultat. All hudvård ger inte förändring direkt, men en väldigt bra förändring i det långa loppet.

Några favoriter när det kommer till niacinamide är Kicks egna Re-texturizing Niacinamide Treatment som är en nattkräm man ska använda ungefär 2-3 gånger i veckan.

Jorgobés Refreshing Scrub Mask som används 1-2 gånger i veckan och La Roche-Posays Pigmentclar Serum som rekommenderas att användas dagligen.

 

Versos Hydration Serum är också en lyxig favorit för den som vill unna sig ett effektivt serum.

 

Text: Annie-Ines Michaelsdotter