Vad skriver man till sin hemliga crush? Vi ger dig 5 konkreta tips!

Vad skriver man till sin hemliga crush? Vi ger dig 5 konkreta tips!

Har du en hemlig crush som du har spanat in länge? Drömmer du om att få vara personens alla hjärtans dag- dejt? Då är perfekt tajming att ta det första steget. Det kan vara svårt att veta vad man ska skriva första gången. Nervositeten är oftast på topp och tanken på att inte få något svar tillbaka kan hindra en från att skicka iväg meddelandet som man har tänkt skicka så länge. Nedan tipsar vi om vad du ska skriva för första gången. Vem vet, du kanske lyckas hitta din perfect match!

  

1. Skriv det du tänker

Om du efter många om och men till slut har tagit dig modet att skriva något är det lätt att dra till med någon enkel fras som ”Hej, är allt bra?”. Det kommer förmodligen inte ge så bra respons, då frågan är svår att tolka och man delar vanligtvis inte med sig av sina känslor om hur det faktiskt är. Skriv istället det du du faktiskt tänker som ”Hej, du verkar intressant och jag skulle gärna vilja veta mer om dig.”. Våga utmana dig själv, var ärlig och ta risken! Om personen haft ett öga för dig också kommer du att få bra respons och du verkar genast intressant. Om personen inte är intresserad får förmodligen ett kortfattat svar oavsett vad du skriver.

 

2. Få fram ett leende genom skärmen

Skratt och humor är ett fantastiskt trick att bryta isen och lätta upp stämningen med i de flesta situationer. Skriv något med glimten i ögat, som får personen att le på andra sidan mobilskärmen. Det kan vara ett skämt eller något flörtigt. Känn av stämningen, kanske funkar det till och med en sådan klassisk ”dålig” raggningsreplik om personen har humor och kan fatta vinken? Som ”Du måste vara stark, för jag kan inte slita blicken ifrån dig” eller ”Ursäkta mig, jag har visst tappat mitt telefonnummer, kan jag få ditt?”. Vem hade inte blivit glad att få ett sådant meddelande egentligen? Använd fantasin och tänk efter vad du själv hade blivit glad över!

Bildkälla: Shutterstock

 

3. Komplimanger går alltid hem

Oavsett om det är en vän, kollega eller flört som ger en komplimang så blir vi glada. Fundera ut en gullig och ärlig komplimang. Det behöver nödvändigtvis inte vara en kommentar om personens utseende. Om din crush har en härlig semesterbild som profilbild kan du skriva ”Vilken fantastiskt fin plats du är på på din profilbild, vart är fotot taget?”. Kom ihåg att hålla det på en lagom nivå så att du skrämmer personen. Det kan vara genant att få en överdriven komplimang som "du är den snyggaste människa jag någonsin har sett" och gör det svårt att formulera ett svar tillbaka.

 

4. Ställ en fråga som skapar mystik

De flesta människor gillar att prata om sig själva. Därför är det en bra idé att ställa en fråga som skapar lite mystik och det blir då inte lika rakt på. Du kan inleda konversationen med ”Får jag fråga dig en sak?” eller ”Jag har en fundering om dig, vill du höra?”. En sådan fråga får oss nyfikna och du kan dra nytta av att känna av stämningen innan du avgör vad du ska dra för nästa replik.

 

5. Gör research och leta gemensamma nämnare

Om du spanat in din crush länge har du förmodligen stenkoll på vad personen har för fritidsintressen och vad ni har gemensamt. Om ni delar ett intresse är det ett perfekt sätt att bryta isen på. Om båda gillar musikfestivaler kan du öppna konversationen med en fråga om det. Fråga då något i stil med ”Jag ser att du också verkar tycka om festivaler, har du tips på vilka jag borde gå på till sommaren?”. Det är alltid roligt att lära känna människor som man har mycket gemensamt med. Detta kommer garanterat få dig att verka intressant och ni har ett bra samtalsämne att bygga vidare på. Dessutom – det kanske är något ni kan göra på er första dejt?

 

Kom ihåg: Världen går inte under om det inte gick som du hade tänkt dig. Ibland dyker den rätta upp när du minst anar det!

 

Text: Louisa Strid

 

 Vi hoppas på att du och din hemliga crush kommer fram till att ni ska träffas på en dejt. För att göra ett bra intryck då kan det vara viktigt att välja rätt kläder. I videon nedan ser du däremot vilka kläder du aldrig ska ta på dig på första dejten.