Kalvfärsbiffar, västerbottenost potatismos, smörstekta kantareller och rårörda lingon.
3 personer. Du behöver: 500 gram kalvfärs 1/3 gul lök 1 ägg Cirka 8 mos potatis 1 1/2 dl mjölk cirka Margarin steksmör 5 dl lingon 2 dl socker 4 dl kantareller Pepparmix, går även bra med bara svartpeppar Grillkrydda Salt Grillkrydda Persilja Västerbotten ost, vet inte exakt men de blev cirka 1 1/2 dl riven ost. Såhär gör du: Biffarna: Blanda färsen med finhackad lök, 1 ägg, Pepparmix, grillkrydda och salt. Ta så mycket så det passar just din smak. Gör 6 stycken biffar. Stek på låg värme cirka, 3 - 4 minuter på varje sida. (Tänk på att kalvfärs ska serveras lite rosa). Steksky: Ta vara på stekskyn, häll på 1 dl vatten, och 1 - 2 msk soya för och få lite finare färg. Potatismosen: Skala och dela potatisen i mindre bitar. När dem sen kokat klart pressar du dem i en skål. Riv västerbottenosten och lägg i skålen. I med mjölk och kryddor, och vispa med en elvisp. Släng i en klick smör och rör runt. Rårörda lingon: Lägg lingonen i en skål. Häll i 1 dl socker och rör runt i lingonen till du knappt ser sockret. Häll då i 1 dl till och gör samma sak igen.