Saffransbullar med mandelmassa

Bakade dessa med Emma, blev mycket goda. Väldigt bra smak och fluffig konsistens. Perfekt i juletider! Recept från https://fredriksfika.allas.se/... Ingredienser 24 STORA bullar: 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar 1 g saffran (2 paket) 1 tsk strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 tsk salt  2 dl strösocker 14 dl vetemjöl special (840g) Fyllning: 200 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 2 msk strösocker 2 tsk vaniljsocker Pensling och dekoration: 1 ägg 1 dl hyvlad mandel  1 dl strösocker Dags att baka: Se till att smöret är rumstemp! Värm upp mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke (förslagsvis den som tillhör bakmaskinen) och häll i mjölken. Rör runt tills jästen lösts upp. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker och blanda ner i degvätskan.  Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakning. Arbeta degen ca 10 min i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken. Vi hade nog i lite mer än 14 dl (kanske 14.5 dl). Men degen ska vara "klibbfri", men hellre lite för lite mjöl än för mycket. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, vilket beror på vilket temp osv. Men ca 40 min. Under tiden degen jäser, riv mandelmassan. Blanda den rivna mandelmassan med smöret, sockret och vaniljsockret till en smidig blandning.  Kavla ut degen till en stor rektangel på ett lätt mjölat bord, bred på fyllningen och vik ihop långsida mot långsida. Vi delade degen i 2 delar då vi inte hade tillräckligt med yta att arbeta på. Det fungerade lika bra. Skär ca 1.5 cm breda remsor och forma bullar som man vill. Vi gjorde snurror. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. När bullarna jäst färdigt pensla på uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker. Baka mitt i ugnen 10-12 min. Bullarna blev väldigt stora med väldigt goda!