VEGANSK GRYTA MED SMAK AV CURRY

Jag vill lära mig att laga mer vegansk och vegetarisk mat och idag när jag ändå var ledig så hade jag ork att såt och koka upp en god gryta som är vegansk. Jag kan tyvärr inte äta kött med samvete och då väljer jag att inte göra det heller eftersom jag inte stödjer den industrin. Men nu till receptet. Du behöver för två personer: 1 buljong träning 7 körsbärstomater 1 stor näver babyspenat1/4 blomkålshuvud 2 portioner ris 1 1/2 dl okokta röda linser 1 1/2 tesked tomatpure 1 burk lätt kokosmjök 1 lime Curry, svartpeppar, vitlökspulver, sambal oelek efter smak 1/2 gul lök 1 klyfta vitlök Olja att steka det med Börja med att koka ris för sig och buljongen för sig. Tillsätt ca 3 dl vatten till buljongen. Hacka vitlöken och den gul löken och fräs i en stor gryta med olja. Tillsätt sambal oelek, curry, svartpeppar och vitlökspulver. När den har fräst upp så tillsätt tomatpurén, kokosmjöken, buljong vattnet, linserna. Koka upp detta i ca 10 min under lock. Under tiden så skär blomkålen i mindre bitar och tillsätt dom och låt koka 10 minuter till. Tillsätt då lime saften. När det gått 10 minuter så rör ner babyspenaten och tomaterna. Servera med cashewnötter. Detta blev supergott enligt både mig och T!