Påsklov del 2

Herre min skapare vad lång tid det tar att recapa allt vi missat. Jaja, tålamod tålamod. Här kommer del 2 av mitt påsklov Pappa utanför hotellet. Tre plusgrader ute and more yet to come  De hade nästan uteslutande bara släpliftar i det här skidsystemet så flera gånger per dag stod vi still och lyssnade till ljudet av våra skidor som skar genom snön. Det var mysigt  Viktigt att bestämma vart vi ska åka härnäst  När man stod såhär på fjälltoppen var det 360 graders utsikt. Vart man än vände blicken var det fjäll och åter fjäll. Så vackert att det nästan knöt sig i magen Vi hittade ett ställe uppe i backen som vi gillade. Tog ofta första ölen där och lutade nyllena mot solen Mmmmm I påskpresent av mamma fick vi varsin Toffifee. Jag åt lite av den efter varje dag i backen eftersom det är ett perfekt att balansera upp blodsockernivån igen Efter några bitar toffifee bastade vi. Utsikten var över backen och det kändes otroligt att sitta svettig och öm i kroppen och titta på folk som gled förbi utanför. Älskade den här bastun  En kväll åkte vi ner till byn för att äta middag. Den här bilden symboliserar två personlighetstypers sätt att hantera vinter och kyla :-) Från byn såg man backen, hur den kikade fram mellan husen, stolt sträckte sig mot skyn. Vår litenhet i motsats till dess storhet  Vi käkade mexikanskt och då MÅSTE man dricka tequila till, enligt fader vår. Ett två tre … … SKÅL  Maten var otrolig och efteråt var det solnedgång. Jag stod som vanligt på rummets balkong och hänfördes av naturens existens SÅ VACKERT JAG ORKAR INTEEEE Ny dag, ny frisyr. Sjukt hur mycket kortare håret blir av att flätas. Nästan en hel decimeters skillnad i längd? Varsågod för otrolig information, anteckna gärna denna observanta iakttagelse  Ut i backen och det evighetslånga landskapet igen  Varje förmiddag tog vi tiokaffet på samma ställe. Vi kom oftast precis när han öppnat och tog de bästa utomhusplatserna Fikastugan var liten, bara en pappa hög  Vi tog alltid exakt samma beställning: tre munkar, två varm choklad och en coca-cola. Jag smakade ny smak varje dag medan pappa och Erik tog samma gamla vanliga varenda dag. Men man får göra som man vill när man är på semester  På påskafton åt vi påskbuffé. Den kostade … mycket pengar … och var … inte så sexig. Vi skrattade gott åt det eftersom det var det enda sättet att hantera FLOPPEN  Vi överlevde påskbuffén och dagen efter åkte vi mer skidor. Men vi börjar väl ha koll på vår dygnsrytm nu?  Två eftermiddagar sken solen när vi tog vår afterski och DÅ smakade bärzen extra gott Och i slutändan tar dagen alltid slut. God natt  Nu hoppar vi raskt tillbaka till Luleå. På måndagen åkte vi tillbaka till Sverige igen och jag fick penicillin för min tandvärk. Erik hjälpte mig med biomekaniken och tyckte det var så enkelt att han nästan somnade. Ja ja jag kan inte hjälpa att matte är mitt tråkigaste och svåraste ämne  Resten av dagen vilade vi, läste bok och kollade tv. Ett lagom avslut på ett mycket bra påsklov. Tycker om att få egentid med föräldrar, sitta själva i liften och prata om livet, ligga tysta i soffan och läsa varsin bok, umgås kravlöst som man bara kan med just familj. Sedan tog påsklovet slut och jag fortsatte till vardagens stress och hets. Men de lugna dagarna i Finland bar jag med mig inombords, mjukt och tryggt innanför revbenen