En liten Österlens-guide

Första stoppet på min, Hanna och Annas Österlenstripp var Svabesholms Kungsgård. Eller det första stoppet blev egentligen ett B&B längre ner på gatan då GPS:en vägrade samarbeta men det är ju knappast några avstånd där nere så vi var snabbt tillbaka på rätt rutt. Själva stället var som en oas med småbutiker där de körde nästan allting närodlat, liten loppis, en foodtruck och en restaurang. Här inne på Bondens Skafferi fanns det både en charkdisk, grönsaksdisk och en hel radda med närodlade produkter så jag lämnade den pittoreska lilla butiken några hundralappar fattigare men med en stor pappkasse med mat och dryck rikare. Innergården bjöd in till ytterligare shoppingupplevelser. Apotekarns hade helt otroliga mosaikbord och skålar där jag fick med mig den jag har i famnen. Det största bordet gick loss på 10 tusen så någon gång i framtiden när man kanske äger en altan kommer det bli en tur tillbaka hit. Den här gången fick jag nöja mig med ett stort uppläggningsfat. Eriksgården är ett måste om man kör en Österlens-tripp. Det här är den största jordgubbsplockningen jag någonsin har varit på och säkert topp 3 godaste gubbarna jag har ätit. När vi hade plockat två hela flak jordgubbar upptäckte vi att det fanns både hallon-och blåbärsplock också. En snabb överläggning senare så stod vi inne bland hallonbuskarna också. Såhär såg bagaget ut när vi var klara. Har ni sett så stora hallon innan? Precis som jordgubbarna så höll hallonen enastående klass. Sist men inte minst så besökte vi Österlen choklad som också är värt ett besök om man är i krokarna av Österlen. Förutom platserna ovan så skulle jag vilja slå ett extra slag för Franskans Creperie, alla små loppisar som ligger längs med vägen eller Örum 119 om man är sugen på vedugnspizza. Även Mandelmanns gård och Karl Fredrik på Österlen är otroligt populära resmål och såklart Kiviks Musteri. För många verkar det bli ytterligare en sommar i Sverige och då tycker jag definitivt att Österlen ska finnas med på reslistan.