LCHF chokladmoussetårta!

Clean Eating Mjölkchoklad 100 gClean Eating Vit Choklad Vanilj 100 g Igår fyllde vår fina tjej 5 år och det firades såklart med en tårta! Det blev en magisk chokladmoussetårta med kladdkaka som botten, den toppades med vit chokladbräck, grovhackad mörk choklad och ljuvliga hallon! En galet god tårta som verkligen blev så uppskattad av födelsedagsgrisen! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF chokladmoussetårta:Kladdkaka:175 g rumsvarmt smör1½ dl sukrin gold eller söta efter egen smak1½ dl kakao½ dl fibersirap clear3 ägg1½ dl mandelmjöl1 nypa salt Börja med att vispa samman smör och sötning. Tillsätt sedan kakao, fibersirap och salt, vispa en stund till. Ha sist i äggen och mandelmjöl och vispa samman till en jämn och slät smet. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper, häll ner smeten i formen och jämna till. Grädda kakan på 175 grader i ca 11-14 minuter, se efter med en sticka så att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt i kylskåp.Chokladmousse:100 gram sockerfri mjölkchoklad (Clean eating)1 gelatinblad3,5 dl gräddeLägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Smält sedan chokladet över vattenbad. Koka upp 0,5 dl av grädden och blanda ner gelatinbladet i den varma grädden tills gelatinet löst upp sig (tänk på att krama ur vattnet från gelatinbladet). Häll nu den varma grädden över det smälta chokladet och rör om till en jämn smet. Vispa resten av grädden lätt men fluffigt. En för hårt vispad grädde kommer att leda till en grynig mousse. Blanda försiktigt ner chokladsmeten med grädden till en jämn mousse.Sammanställ tårtan:Lägg din kalla browniekaka på ett tårtfat i springformens ring som du bakade den i, klädd med plastfolie. Häll moussen över browniekakan, låt den sätta sig i kylen i minst 3-5 timmar. Dekorera tårtan med hallon, chokladbräck och grovhackad mörk choklad.Vit chokladbräck:50 g sockerfri vit choklad (Clean eating)1-2 tsk rapsolja25 g sockerfri mörk choklad (Clean eating)mandelspånSmält det vita chokladet tillsammans med oljan över vattenbad. Bred ut chokladet på en bricka klädd med bakplåtspapper och toppa ev. med grovhackad mörk choklad och mandelspån. Låt stå i kylskåp tills chokladet stelnat. Bryt sedan chokladet i valfria bitar.Topping:Färska hallonGrovhackad mörk chokladca 10-12 bitar tårta Clean Eating Mjölkchoklad 100 gClean Eating Vit Choklad Vanilj 100 g