Saftigaste köttbullarna av högrev och fläskkarré

Vad gör man när man har kylen full med högrev och i frysen en bit fläskkarré som man inte vet vad man ska göra av? Hemmagjorda köttbullar såklart! Faktum är att jag aldrig tidigare har malt mitt eget kött till annat än hamburgare, så det kändes som att det var hög tid. För att göra riktigt bra köttbullar behöver man först och främst bra råvaror. Speciellt köttet är viktigt för mig att det är ekologiskt, KRAV-märkt och gärna lokalproducerat så att jag kan säkerställa att gården har bra djurhållning osv. Både högrev och fläskkarré har en hög fetthalt, vilket bidrar till både godare smak och saftig konsistens. Jag använde mer högrev än fläskkarré, men skulle tro att det nästan blir ännu bättre att köra 50/50 (precis som blandfärs).  Jag malde köttbitarna i min köttkvarn med de medelstora hålen, vilket jag tycker blev jättebra. Inte för finmalt och inte för grovt. OBS! Se till att tvätta köttkvarnen riktigt ordentligt efteråt så att inte gamla köttbitar fastnar och blir kvar, inte så fräscht. Har du ingen kvarn kan du be att få det gjort i köttdisken i din mataffär. Då kommer de mala de två olika delarna separat (eftersom de inte blandar fläsk och nöt), men då kan du bara blanda ihop färserna i efterhand hemma.  Nu hade jag ju övermänskligt mycket kött hemma, så det här receptet är baserat på det och blir väl typ 60-70 köttbullar. Så mycket behöver ni såklart inte göra, men eftersom jag inte riktigt vågar räkna om utan att testa så får ni receptet som det är, och så får ni testa er fram själva. Huvudbudskapet i det här inlägget är ändå: MAL DITT KÖTT SJÄLV! Smakar mycket godare och blir mycket saftigare än med färdigköpt köttfärs.   Saftiga köttbullar - grundrecept(ca 60-70 köttbullar)  1100 g högrev (malen)400 g fläskkarre (malen)3 ägg 2 stora gul lök3 msk soja2.5 dl grädde 3 msk pofiber  (eller 1 dl ströbröd)Salt (rikligt, mer än du förmodligen tror) Vitpeppar En liten, liten nypa kanel Smör till stekning Blanda pofiber och grädde i en skål. Låt stå och svälla en stund.  Blanda köttfärsen med ägg, finhackad lök, gräddblandningen, soja, vitpeppar, salt och kanel.  Rulla färsen till bollar och lägg på en skärbräda.  Stek köttbullarna i smör tills de får färg i omgångar, låt dem sedan gå klart i en ugnsform i ugnen på ca 175 grader.  Servera med valfria tillbehör!