Vegetariska ärtbiffar med dill och fetaost

Filmen på de här godingarna dök upp på KIT Mat igår och verkade väldigt poppis, så jag delar med mig av receptet här också. Jag har gjort en variant av dessa på bloggen tidigare men eftersom de är så goda tål de att upprepas. Ärtbiffar med dill och fetaost. 4 personer250 g frysta gröna ärtor 1 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk70 g fetaost 2 ägg1 tsk citronsaft2 msk fryst dill 1 gul lökSalt och vitpeppar Smör att steka i  1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.  2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig. 3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg, citronsaft, dill, hackad lök och smulad fetaost i en skål. Låt svälla en liten stund.  4. Blanda ärtorna med resterande ingredienser i skålen.  5. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Forma smeten till biffar och stek ca 2-3 minuter på varje sida tills gyllenbruna.