Recept: Nyttiga chokladbollar

Hej allesammans! Sötsuget är bland den värsta fienden, speciellt om man som jag och min sambo gör och försöker äta lite nyttigare. Jag bläddrade igenom min receptbok för någon dag sedan och hittade ett recept som jag tror kommer från en bok med GI recept av Ulrika Davidsson och slängde ihop några som blev väldigt uppskattade hemma. De kanske inte är helt och hållet nyttiga men i alla fall bättre än "standard chokladbollen". GI CHOKLADBOLLAR ca 20 st 1 dl skalade solroskärnor 1 msk hela linfrön 1 dl skalade pumpafrön 1/2 dl quinoaflingor (Fanns inte att hitta på vår stormarknad så jag valde hirsflingor istället) 1/2 dl kokosflingor + 1 dl till att rulla bollarna i 3 msk skalade hampafrön 2 msk skalade sesamfrön 4 msk hackade torkade fikon 2 msk råsocker 3 msk kakao 2 msk starkt kallt kaffe 100g rumstempererat smör GÖR SÅHÄR:  Mixa solroskärnor, linfrön och pumpafrön i matberedare tills de blir ett grovt mjöl och blanda sedan samman i en bunke med quinoaflingor (alt. hirsflingor), 1/2 dl kokosflingor, hampafrön och sesamfrön. Tillsätt sedan hackade fikon, råsocker, kakao och kaffe. Nyp sedan ner det rumstempererade smöret och blanda till en jämn smet. Forma sedan till lagom stora bollar och rulla sedan i kokosflingor. Ställ i kylskåpet tills de stelnat. TIPS! Om du vill ha mer sötma i bollarna kan du tillsätta mer torkad frukt exempelvis aprikoser, blåbär, dadlar eller liknande.