Hallon & chokladtårta

Hejj, Till Alicias födelsedagsfest fixade jag en hallon och choklad tårta. Det tog lite längre tid att fixa den än först tänkt, men jag hann ändå precis. Tårtan är väldigt söt och mäktig, så en liten bit passar för att släcka sötsuget.  INGREDIENSERChokladbottnar:50 g smör2.5 dl strösocker2 dl vetemjöl1 dl kakao2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 ägg1.25 dl mjölk1.25 dl kokhett vattenINGREDIENSER Chokladsmörkräm:300 g rumsvarmt smör2 dl florsocker200 g mjölkchoklad1 nypa saltINGREDIENSER Chokladglasyr:50 g mörk choklad (70%)25 g rumsvarmt smörGÖR SÅHÄR: Tårtbotten:1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt klä en 18 cm tårtform med löstagbar kant med bakplåtspapper. Klä höga kanter.2. Smält smöret och låt stå åt sidan.3. Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en stor skål.4. Tillsätt det smälta smöret, äggen samt mjölken och rör om.5. Rör sedan ner det kokheta vattnet och vispa ihop en klumpfri smet.6. Häll smeten i formen och grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter. Prova med en sticka – den ska vara torr när kakan är färdig. Låt sedan svalna helt. Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag – då jämnar den ut sig.7. Dela sedan chokladbotten i tre jämnstora bottnar och lägg åt sidan.Chokladsmörkräm: 1. Hacka mjölkchokladen och smält den på låg värme på spisen. Låt stå.2. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan mjölkchokladen samt saltet och vispa i ytterligare ett par minuter.3. Sätt ihop tårtan: Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och fyll med lite smörkräm. Upprepa till sista botten. Spackla sedan tårtan med chokladsmörkrämen (spara lite till garnering) och ställ sedan in tårtan i kylskåp.Chokladglasyr: 1. Smält chokladen på låg värme på spisen och rör sedan ner smöret. Rör tills allt smör smält. Låt svalna en aning.2. Tag ut tårtan ur kylen och häll försiktigt över glasyren. Bred ut med en spatel så att det droppar ner längs kanterna på tårtan.Garnering:Spritsa ut den sista chokladsmörkrämen över chokladglasyren och toppa sedan med färska bär. Gärna hallon. Klicka här för att komma till originalreceptet.  Kram, julia