Nötbröd

Det var måndag kväll och jag hade precis blivit ensam i huset. Det första jag gjorde - bakade mitt favoritbröd. Blev något av ett experiment eftersom jag inte hade någon våg utan fick chansa lite med ingredienserna. För att inte nämna att jag inte hade alla ingredienser utan fick ta lite whatever you can find in the aussie supermarket istället för sirap och filmjölk osv. Här är hur som helst originalreceptet which tastes like heaven.300 g nötter/frön - 300 g torkad frukt - 1.5 tsk salt - 2 dl rågmjöl - 4 dl vetemjöl - 5 dl filmjölk - 1 tsk bikarbonat - 1 dl mörk sirap Hacka nötter och frön och blanda med mjöl och salt. Blanda ner bikarbonaten i filen och blanda ihop med de torra ingredienserna tillsammans med sirap och frukt. Rör ihop till en jämn och väldigt kladdig smet. Grädda sedan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 2 timmar. Kan vara smart att täcka över brödet med folie åtminstone halvvägs för annars får man göra som mig och skrapa bort en massa bränt grejs. Detta smakar som hemma för mig. Har redan ätit upp typ hälften. Så. Himla. Gott.Nu när jag sitter här och skriver detta så har det hunnit bli onsdag. Har bara en ledig dag kvar med andra ord. De första spenderades som planerat, i mjukiskläder, med brasan tänd, med en bok i knät eller netflix serier rullandes på TVn. Fastnade totalt för The OA och kollade på varje avsnitt på ett par dagar. Imorgon, då ska jag gå upp tidigt och faktiskt göra något av dagen. Utforska ska jag göra.