Chokladpannacotta med jordgubbar
När du vill bjuda på något extra lyxigt (som ändå är superlätt att göra) kan jag verkligen rekommendera denna chokladpannacotta! Receptet kommer från köket.se och jag serverade den med jordgubbar och vispad grädde!Chokladpannacotta 4 pers.Ingredienser:2 dl vispgrädde2 msk socker100 g mjölkchoklad (blir nog minst lika gott med mörk choklad och en skvätt kaffe)0,75 - 1 gelatinblad (jag tog 1, det var enklast och blev bra)Gör så här:Blötlägg gelatinbladet i vatten ca. 5 minuter. Koka under tiden upp grädden och sockret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock. Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem i kylen ca. 3 timmar före servering (de ska ha stelnat helt). Tips! Servera gärna med färska jordgubbar och en klick vispad grädde.