Lyxig bolognese med färsk pasta

Igår hade vi en mysig TV dinner med en av mina favoriträtter. Köttfärssås med spaghetti är förmodligen tusentals, ja kanske miljontals människors absoluta favoriträtt. Alla har sina egna versioner på denna, från början italienska rätt. Igår bestämde jag mig för att göra den något lyxigare än vanligt och resultatet? Ja, det blev i alla fall inget över. Här är min tolkning av en lyxig bolognese!Lyxig bolognese med färsk pasta 4 pers.Ingredienser:500 g nötfärs (fläskfärs, blandfärs eller quorn)2 gula lökar3 vitlöksklyft0r (eller ännu mer, man kan inte få för mycket)1 morot10-15 körsbärstomater1 tsk socker1 burk krossade tomaterFärsk basilika1 tsk sardellkräm1-2 msk kinesisk soja (mörk)1-2 msk chilisås0,5-1 tsk worcestersås1 msk tomatpuré1,5-2 dl rött vinsalt & pepparsmör till stekningNågra kvistar färsk timjan (torkad går också bra)Gör så här:Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Stek lök och vitlök i en gryta tills de blivit helt mjuka, de kan stå på låg värme medan du fortsätter med annat. Ta en stekpanna och hetta upp en klick smör. Halvera eller kvarta körsbärstomaterna och släng ner dem i stekpannan. Tillsätt sockret och låt stekas ett par minuter, ca 10 minuter tills de gått sönder och blivit mjuka. Låt de stå i pannan medan du häller ner färsen i löken. Stek tills färsen blivit genomstekt, tillsätt salt, peppar och timjan. Häll sedan i tomaterna, de krossade tomaterna, den finhackade moroten, vin, sardellkräm, chilisås, soja, tomatpuré, vin och worcestersås. Rör omkring och låt puttra på låg värme i cirka 2 timmar. Jag har ett smart "nätlock" man lägger på grytan så att den kan avdunsta utan att hela spisen blir alldeles smutsig. Rör om då och då. På slutet kan du smaka av med salt & peppar och tillsätta klippt, färsk basilika. Servera med färsk pasta och dekorera med hyvlad parmesan och två blad basilika - Buon appetito!Tips! Sardellkräm kan du köpa på tub och det är en riktigt bra smaksättare som balanserar grytor och såser och ger mer umamismak.