Paté på tre sätt

Paté är något som jag verkligen gillar, tyvärr säljs det inte några vidare bra på vanliga matbutiker, vad gör man då? Du kan krydda upp din paté och skapa något godare! Den här patén fick mina föräldrar från några vänner i Frankrike, en slags lantpaté. Mitt tema var "Paté på tre sätt". Paté på tre sätt 4 pers.Ingredienser:0,5 - 1 dl vispgrädde3 msk färskost2-3 enbärFem pepparsorter (i en och samma kvarn)Färsk timjan1 msk tranbär + till garnyrca. 10-15 mandlarlika mycket sultanrussin som mandlar1 msk sockerNågra färska basilikablad1 msk ättika, jag tog risvinäger (lika gott med citronsaft)Paté för fyra personer2 msk cumberlandsåsCornichonerGör så här:Ta ut två tredjedelar av patén och halvera, lägg i varsin skål. Tillsätt ca. 1-2 msk vispgrädde i varje patébit och 1,5 msk färskost i varje skål. Vispa omkring länge med en gaffel tills konstistensen är mer mousselik. Om det behövs kan du ha i mer vispgrädde. Den sista tredjedelen ska vara orörd och serveras som den är. I den ena skålen tillsätter du finhackade (eller mortlade) enbär och peppar, ca. 1-2 tsk - smaka av. I den andra patén med färskost och vispgrädde blandar du i färsk timja. Hacka även tranbären och blanda ner det i denna paté. Hetta upp en stekpanna och häll ner mandlarna, låt de hettas upp en stund innan du tillsätter sockret, russinen, klippta basilikablad och ättikan. Låt det fräsa ihop tills mandlarna och russinen kanderas. Lägg på ett litet fat så länge. Ta en cornichon per person och skär de på längden. Lägg upp en bit av varje paté, dekorera timjanpatén med en kvist timjan och ett tranbär. De kanderade basilikamandlarna och russinen garneras på enbärspatén och den orörda patén serveras med en klick cumberlandsås och cornichoner. Servera patén med rostat bröd.Tips! Vi åt paté på tre sätt som förrätt