Lins- och quinoabiffar

Som vegetarian händer det att jag får frågor om det inte är dyrt/svårt/komplicerat/tar lång tid att laga vegetarisk mat. Svar: Nepp. För några veckor sedan lagade jag lins- och quinoabiffar till mig och Olivia. Receptet var enkelt, gick snabbt att tillaga, OCH blev väldans gott. Receptet hittade jag här.     För 4 personer behöver du: 6 dl vatten 1 buljongtärning 2 dl quinoa 2 dl röda linser 3 ägg 2 salladslökar 10 bitar soltorkade tomater 2 msk rostad ramslök (kan bytas mot 1 vitlöksklyfta) 1/2 kruka bladpersilja salt, peppar, paprikapulver   I orginalreceptet tror jag de använder ljus quinoa, men jag använde svart, det gick lika bra.     Koka upp en kastrull med vatten och en grönsaksbuljongtärning. När vattnet kokat upp, ha i quinoa och linserna och låt dessa koka under lock i ca 20 minuter.     Rör om då och då så att det inte bränner fast i botten.     Häll över i en bunke och blanda med ägg. Finstrimla salladslök och soltorkade tomater. Ha ner i bunken med linserna. Smula i ramslöken eller pressa i en vitlöksklyfta. Klipp i persilja och krydda.     Blanda ihop allt och forma till små biffar. Enklast är med ett par plasthandskar på (men jag körde utan). Smält smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna. (Vet inte varför men tyckte att det var ganska svårt att få biffarna att hålla ihop, men när jag stekte dem på medelvärme ganska länge så lyckades jag få några att hålla ihop.)     Så här blev dem! Vi åt potatisgratäng och spenatsallad till. GoooootT.