Blåbärscheesecake

Det perfekta receptet när du ska bjuda fler än "bara" familjen på fika kommer från ARLA. Den här skojar man inte bort. Bara gör den.  Ingredienser:600 g digestivekex1½ msk stötta kardemummakärnor300 g smör6 gelatinblad250 g frysta blåbär tinade6 dl Arla Köket smetana500 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj3 dl strösocker½ tsk salt Gör såhär:Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.  Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen.  Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 timmar. Skär i rutor och garnera med blåbär Receptet kommer från Arla.