Godaste morotsakan

Springform med 22 cm i diametern  Morotsaka4 dl finrivna morötter (cirka 3-5 stycken) 1,5 dl olja2 ägg 1,5 dl farinsocker 0,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver  Sätt ugnen på 150-175 grader.  Blanda morötter med olja. Vispa samman ägg, farinsocker, socker, salt, kanel, kardemumma och vanilj i en annan bunke. Det ska bara precis röras samman och häll därefter ner det till bunken med morötterna.  Sikta ner mjöl och bakpulver och rör samman. Häll upp smeten i en rund smörad och bröad springform som är ungefär 22 cm i diametern.  Ugnsbaka kakan i 20-25 minuter. Om stickan är torr är kakan klar, även kanterna ska ha lossnat liiiiiite lite från formen. Överbaka inte! Låt kakan svalna.Täck sedan kakan med folie och frys in den över natten. Cream cheese- & mascarponefrosting  500 g philadelphiaost 250 g mascarponeost 5 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker  Vispa samman alla ingredienserna i en bunke. Låt springformen sitta kvar och häll frostingen ovanpå kakan. Då rinner inte frostingen ut för mycket.Ta ut kakan några timmar innan servering och låt den tina i kylskåpet.  SERVERA SÅ HÄR:  Toppa kakan med salta rostade mandlar precis innan servering. Receptet kommer ursprungligen från Alicias Kokbok.