Roy Fares recept på tårtbotten

Den här tårtbotten är den bästa av tårtbottnar. Superfin i både form och höjd. Perfekt för sommartårtan helt enkelt. Fler kalasrecept från Roy finns här. Du behöver:220 g ägg (4 st)170 g strösocker (2 dl)60 g vetemjöl (1 dl)80 g potatismjöl (1 dl)5 g bakpulver (1 tsk)0,5 citron, zestGör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant.Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.