Vit chokladcheesecake med citronfyllning

Ingredienser: Botten1,5 dl vetemjöl3 dl havregryn2 msk strösocker2 msk ljus sirap150 g smält smör   Vit chokladcheesecake400 g naturell philadelphiaost150 g strösocker3 tsk gelatin200 g vit bakchoklad2 dl vispgrädde Lemon curd3 ägg 2 dl strösocker2 st citroner50-75 g smör  Gör såhär: 1. Botten: Rör ner de torra ingredienserna i det smälta smöret. Tillsätt sirap och rör om. Fördela sedan jämnt blandningen över en springforms botten. Grädda i ugnen (225 grader) i ca 8 min. Ta ut formen och låt den kallna.  2. Lemon curd: Vispa ihop ägg och strösocker i en liten kastrull. Borsta en av citronerna i varmt vatten och torka den. Riv skalet på citronen (bara det gula). Pressa saften ur båda citronerna. Tillsätt rivet skal och citronsaft. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Ta kastrullen från värmen och rör ner fettet. Låt krämen kallna.  3. Vit chokladcheesecake: Rör ihop philadelphia och strösocker till en jämn blandning. Smält bakchokladen över vattenbad på svag värme). Bered gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Rör sedan ihop gelatinblandningen och den vita chokladen till en jämn blandning. Vispa vispgrädden lätt. Vänd ner grädden i philadelphia-blandningen, och rör till sist också ner chokladblandningen.  4. Häll ungefär hälften av den vita chokladcheesecake-fyllningen över den gräddade botten. Därefter hälls önskad mängd lemon curd ner i formen och till sist hälls resten av den vita chokladcheesecake-fyllningen över lemon curden. Ställ in formen i kylskåpet tills den stelnat (minst 4 timmar). Ta ut precis innan servering. Garnera med exempelvis färska hallon.