RECEPT

 Är inte äppelpaj något som hör hösten till ändå?! Jag tycker nog ändå det.  Förra helgen hämtade vi hem några äpplen från min pappas trädgård, bjöd honom på middag och SHL-premiär. Så otroligt tacksamt och härligt att få kunna ge tillbaka något till sina föräldrar lite då och då.  Av hans äpplen blev det en smarrig äppelpaj. Receptet vill jag dela med mig av såklart. ÄppelpajDu behöver: 3 äpplen (ca 800g), 1 tsk kanel, 2 tsk socker. 125 g kallt smör, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl havregryn och 1 dl socker. Gör så här:  Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor. Blanda dem med kanel och socker. Låt stå under tiden du gör degen. Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i bitar, nyp ihop smör, mjöl, socker och havregryn till en smulig massa. Smöra en ugnsform/pajform och fördela ut äppelskivorna i botten. Fördela sedan "degen" över äppelskivorna och grädda i ugnen ca 25 min. Servera med kall vaniljsås eller vaniljglass! Smaklig spis.