Prinsesstubbe

Idag är det Mors dag, vad passar inte bättre än en god tårta !!! Här har vi det bästa receptet på en prinsesstubbe som är som en prinsesstårta fast i en annan form. FANTASTIK GOD!!!<3 Tårtbotten:3 Ägg2 dl Strösocker2 tsk Bakpulver2 dl Vetemjöl1/2 dl Mjölk Gör så här:•Börja med att ställa ugnen på 250°C.•Vispa ihop ägg och strösocker poröst.•Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt och tillsätt sedan mjölken.•Rör försiktigt ihop en jämn smet.•Häll smeten i bakpapperklädd långpanna (30 x 35 cm).•Grädda i mitten av ugnen i ca 6-12 minuter.•Låt svalna i formen, under bakduk. Medan den är i ugnen börja på med vaniljkrämen. Vaniljkräm:2 dl Mjölk2 Äggulor1 msk Strösocker1 msk Maizena majsstärkelse 1 msk Vaniljsocker Gör så här:•Vispa samman mjölk, äggulor, strösocker och maizena i en kastrull.•Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar.Smaksätt med Vaniljsocker och låt kallna.Fyllning:3-5 msk Hallon/blåbär/jordgubbssylt 4 dl VispgräddeGör så här: •Vispa grädden ganska hård så den blir fast.Garnering:Grön/rosa marsipanMörk ChokladFlorsocker•Dra nu bort pappret från tårtbotten och dela den sedan i tre lika stora delar.•Börja med att breda hallon på det understa lagret.•Lägg på en till botten och bred på vaniljkräm.•Lägg på sista botten och bred sedan grädde över hela stubben.•Ett tunt lager runt kanterna och ett tjockt lager format som en kupol på toppen.•Ställ i kylen medan du arbetar med marsipanen.•Kavla ut en bit marsipan, ca 300 g, till en stor rektangel.•Lägg den över tårtbotten och skär bort kanterna fint.•Smält tre bitar mörk choklad.•Pudra över florsocker, ringla över choklad och gör en liten marsipanros att sätta i mitten eller en blomma. Klart! Mums! Pax för den största biten!<3