Mitt första inlägg.
Mitt första inlägg, och vad är inte bättre än att fria det med lite tårta? Och ja exakt, en LITEN tårta är det och den räcker till 4-6 personer. Hur bra som helst ju! Jag älskar nämligen att baka, helst tårtor men ska jag baka vanlig storlek på tårtor var och varannan dag så kommer det mesta slängas, för inte hinner vi äta upp allt. På bilden nedanför är det en tårta för 4 personer (bakad idag), med vaniljfylling och supergod vitchokladfrosting. En favorit! Enkelt och snabbt gjort. Recept till en form på 12-15 cm Det ni behöver är 3 lika stora glas.Knäck i 2 ägg i glas nr1Fyll sedan upp glas nr2 glaset med socker i samma nivå som äggen.Fyll 1/3 del av glas nr3 med potatismjöl och resten av glaset med vetemjöl till samma nivå som sockret/äggen. Häll även i 1tsk med bakpulver i mjölglaset och lite vaniljpulver om man vill det (det gör jag) Vispa ägg och socker vitt och pösigt, länge minst 4 minuter!Blanda potatismjöl/vetemjöl/bakpulver samt vaniljpulver noga.Sikta i det i äggblandningen och blanda försiktigt med luftiga tag. Pensla formen med lite olja och rita ut en rund del av formen på ett bakplåtspapper och lägg i botten på formen, sedan klipper ni ut remsor och klär kanterna, tänk på att kakan höjer sig rejält så använd minst 1dm upp över formkanten! Bakas i ugnen minst 20-25 minuter på 175 grader i mitten, tänk på att inte öppna ugnsluckan innan 20 minuter har gått för då finns det risk att kakan blir platt. När kakan sedan är klar och har svalnat kan ni skära den i 3 lika stora "skivor". Fyllningen väljer man självklart själv men jag hade tjock vaniljkräm och hårt vispad grädde. Frostingen:100g vitchoklad150g rumstempererat smör/margarin2-2,5 dl florsocker 150g färskost t.ex. philadelphia Smält chokladen över vattenbad och låt svalnaVispa det rumstempererade smöret fluffigt och häll droppvis ner den smälta vita chokladenVispa ihop florsocker och färskost i en bunkeVänd sedan ihop det med chokladblandningen Ta sedan en del av chokladfrostingen i en annan bunke och tillsätt karamellfärg "valfri" till rosorna som ni ska spritsa på sist. Så kladda på den vita chokladfrostingen och spritsa sedan rosor. KLAR!