Bullar med vanilj och vitchoklad på surdeg

Att göra bullar på surdeg trodde jag aldrig att jag skulle göra, speciellt inte på en surdegsgrund som jag själv lyckats med ;) Att göra dessa bullar kräver tålamod eftersom jäsningen tar väldigt lång tid, men det är väl värt vänta.För att kunna göra dessa behövs en aktiv surdegsgrund, jag bara mixtrade med min och lyckades få ihop den men här kommer ett recept som kan vara värt att försöka följa om man vill testa göra sig egna och inte vill köpa med hem från nått bageri, receptet på surdegsgrunden kommer från Fredriks fika http://tidningenhembakat.se/bl...  Recept på bullarna: 1dl surdegsgrund 150g smör 1dl socker 5dl mjölk 4tsk kardemumma 2 nypor flingsalt  12-15dl vetemjöl Fyllning: 200g smör 0,5dl vaniljsocker 0,5-1dl socker 50g riven choklad Pensla med ett ägg  Gör såhär: 1. Värm mjölken till 37grader (fingervarmt) 2. Vispa upp socker och smör tillsammans med salt och kardemumma  3. Tillsätt surdegsgrunden och mjölken  4. Tillsätt mjöl lite i taget, degen ska vara lite kladdig den får inte vara för fat, då den stelnar på sig lite under jäsning. 5. Arbeta degen i ca 5min och låt den sedan vila i ca 3timmar 6.Rör samman fyllningen till en smet (förutom chokladen)  7. När degen fått vila i 3timmar så kavla ut den i en rektangel (alternativt två rektanglar om du vill arbeta med en mindre deg) 8. Bred på fyllningen och den rivna chokladen, och rulla till vanliga bullar (alternativt gör treslag och skär två centimeterstora bitar och gör snurror) 9. Lägg bullarna på en plåt och låt stå i ca 12timmar (jag lät mina stå över natten i min avstängda och kalla ugn och gräddade dom sedan under morgonen). 10. Pensla bullarna med ägg och baka bullarna på 250g i ca 10-12min  11. Låt svalna på galler och riv över mer choklad, och pudra med lite florsocker.