Kanelbullar på surdeg

Tänk dig att vakna upp till doften av kanelbullar, det fick mina barn göra idag. Jag är egentligen en människa som tycker att saker ska gå snabbt att slänga ihop förutom mina surdegsbröd och bullar, jag älskar att det får stå och jäsa över natten det gör bakningen såå mycket roligare, bara skjuts in i ugnen och snart är det färdigt. Dessa bullar ska jäsa ca 12 timmar, så jag gör dom helst över natten men man kan också börja tidigt på morgonen om man har tiden eftersom degen först ska vila 2-3h sen bakas ut och stå i 12h. Recept på bullarna:1dl surdegsgrund150g smör1dl socker5dl mjölk4tsk kardemumma2 nypor flingsalt 12-15dl vetemjölFyllning:200g smör0,5dl socker3-4msk vaniljsocker2msk kanelGör såhär:Gör såhär:1. Värm mjölken till 37grader (fingervarmt)2. Vispa upp socker och smör tillsammans med salt och kardemumma 3. Tillsätt surdegsgrunden och mjölken 4. Tillsätt mjöl lite i taget, degen ska vara lite kladdig den får inte vara för fat, då den stelnar på sig lite under jäsning.5. Arbeta degen i ca 5min och låt den sedan vila i 2-3timmar6.Rör samman fyllningen till en smet 7. När degen fått vila i 3timmar så kavla ut den i en rektangel (alternativt två rektanglar om du vill arbeta med en mindre deg)8. Bred på fyllningen, och rulla till vanliga bullar (alternativt gör treslag på längden och skär två centimeterstora bitar och gör snurror)9. Lägg bullarna på en plåt och låt stå i ca 12timmar (jag lät mina stå över natten i min avstängda och kalla ugn och gräddade dom sedan under morgonen).10. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker 11. Baka bullarna på 250g i ca 10-12min Låt svalna på galler och servera sedan :)