Maränger

Maränger är en av mina stora laster, eftersom.  Jag inte bara kan äta en eller två ;) Dessa maränger är frasiga utanpå och lite sega i mitten. Recept: 4äggvitor 2.5dl socker Gör såhör: Värm ugnen till 150 grader 2. Ta fram en kastrull och fyll med lite vatten och kontrollera att bunken inte nuddar vattenytan när den placeras över kastrullen. (Bunken måste vara helt ren annars lyfter inte marängen så kontrollera detta innan du börjar)3. Mät upp sockret i en skål och häll ner äggvitorna i en bunke. Placera bunken med äggvitorna över vattenbadet(vattnet ska bara sjuda, inte koka) och vispa äggvitorna till ett fastare skum. Vispa ner lite socker i taget under konstanst vispning. Fortsätt att vispa marängen tills den når 60-65 grader, du behöver använda dig av en digital termometer. (Alla sockerkristaller måste ha smält , kontrollera detta genom att ta upp lite mellan fingrarna, smeten ska vara helt len)4. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt att vispa marängen i en bakmaskin tills den kallnat. Du känner att marängen kallnat helt när bunken känns rumstempererad/sval.5. Spritsa med valfri tull och storlek marängen på en bakplåtspapper klädd plåt! 6. Ställ in plåtarna i ugnen och  låt stå i 45min jag byter plats på plåtarna efter halva tiden ungefär!  7. När tiden gått ut så stänger jag av ugnen och öppnar luckan och låter dom sedan svalna helt i ugnen i ungefär en timme, men de går såklart redan nu att smaka på ;)