Pizza på surdeg

Att göra pizza på surdeg är perfekt när man inte har nån jäst hemma, dessutom är den fräschare än en vanlig pizza 👌  Det krävs lite tid för jäsning men det är det värt! Jag fixade min deg på morgonen och lät den stå över dagen och svälla lite så vakade jag ut den på kvällen! Recept:  75 g surdegsgrund 10 g olivolja 130 g vatten 200-250 g mjöl 5 g havssalt Gör såhär: 1.Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke, degen får inte vara för fast.  2. Låt degen vila i 6-8h under platsfolie och åka till ca dubbel storlek 3. Sätt ugnen på 225g 4. Dela degen i två delar och kavla ut på ett mjölat bakbord (tillsätt mer mjöl om det behövs)  5. Häll över passerade tomater (alternativt färod tomatmix för pizza)  6. Lägg på de ingredienser du är sugen på :) jag använde mig av kyckling, skinka, champinjoner och riven ost  7. Krydda med valfria kryddor , jag gillar vitlök , curry och nån grillkrydda 8. Ställ in i ugnen i ca12-15min eller tills pizzan fått fin färg och är riktigt brun på kanterna. Servera gärna med rucola, och lite sås gjord på creme fraiche, basilika, oregano och vitlök  Smaklig måltid