Telia lyfter fram förebilder i kampen mot näthat

Genom samarbetet med Social Media Party fortsätter Telia arbetet för ett schysstare internet. Både under dagen och på kvällen får du som besökare möjlighet till att både inspirera och inspireras i det viktiga arbetet. Under kvällen kommer dessutom ett hederspris Telia Love Award att delas ut till en god förebild som utmärkt sig i kampen mot näthat.


Vi älskar sociala medier och tror på din möjlighet att vara uppkopplad och hålla kontakt med vänner och familj på det sätt som det passar dig bäst. Telias initiativ mot näthat startade i våras genom kampanjen #hatahat och fri surf på sociala medier. Initiativet fick enormt gensvar över hela Sverige och många är engagerade för ett schysstare klimat på nätet.

Vi ser även att mode är ett starkt sätt att visa att man tar ställning. Många bär vår tröja mot näthat och i somras blev vår Pride-version riktigt populär. Den 28 september lanserar vi en unik kollektion mot näthat i samarbete med modebutik APLACE. Konstnärerna och illustratörerna Finsta, Elin Klefbom och Stina Löfgren har fått fria händer att tolka #hatahat och skapat nya symboler mot näthat. Dessa trycks i en limiterad upplaga och kommer säljas i APLACE butiker och online. Vid köp av kollektionen bidrar man direkt till Telias samarbetspartner Friends – den största organisationen i Sverige som jobbar mot mobbning. Överskottet från kollektionen går till deras arbete mot mobbning i sociala medier.

På Social Media Day kommer Telia vara på plats med härliga inslag som du kan ta del av. Bland annat tillsammans med APLACE där alla besökare får chansen att se en del av den unika kollektionen och en än så länge hemlig tävling kopplad till den. Man kommer självklart kunna koppla upp sig på sina favorit-sociala medier med Telias Wifi och tar batteriet slut så fixar vi din laddning. Det kommer även bjudas på virtuella upplevelser (VR) och inspirerande tal om hur man hanterar näthat.

Vi ser fram emot att möta alla er som är mycket på nätet och diskutera hur vi kan göra nätet till en schystare plats fylld av kärlek. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Love love and hate hate.


Vill du läsa mer om #Hatahat – gå in här: #HATAHAT PÅ TELIA.SE

Följ oss på Facebook eller Instagram via @Telia Sverige eller #Hatahat på lördag för att se det senaste från Social Media Party.