Om att välja vego

Trogna läsare vet att jag blev pescetarian för tre år sedan. För ett år sedan slutade jag även äta fisk och idag skulle jag säga att jag äter 50% lakto-och-vegetariskt och 50% veganskt. Därför skriver jag detta inlägg idag tillsammans med ett företag som just sysslar med vegansk mat som jag dessutom länkar till lite längre ner i texten. Men alla ord och tankar är mina egna. Hemma äter vi i princip endast veganskt, den enda animaliska vi köper hem ibland är ost. I övrigt har vi bytt ut ägg mot chiaägg, matlagningsgrädde och mjölk mot havrebaserade alternativ och så vidare. Jag vill äta så mycket växtbaserat jag bara kan, av etiska skäl och av hänsyn till miljö och hälsa. En sida som bland mycket annat erbjuder veganska recept är Välj Vego. Jag går ofta in där för att leta inspiration till middagar, frukost och fika. Välj Vego är Djurens rätts inspirationssajt. Jag är månadsgivare åt Djurens rätt och tycker Välj Vego är ett fantastiskt initiativ för att göra det lättare att välja vego. Det finns fantastiskt mycket gott att äta som vegan - man behöver verkligen inte kompromissa med smakerna! Alla behöver såklart inte bli veganer, men jag rekommenderar verkligen att testa. Många kör ju all in i en månad, för att verkligen få testa på hur det är att äta veganskt. Men då skulle jag nog hellre tipsa om att införa en vegansk middag i veckan - det blir fler dagar totalt över ett år.