Lax med sweet chili, cashewnötter och limeyoghurt

  Den här laxen är en riktig klassiker från barndomen, men verkligen värd att plockas upp igen! Senast åt vi den med bara en god sallad till, men om man vill kan ha ris till också. Nötter i mat, alltså SÅ himla gott!!   Lax med sweet chili, cashewnötter och limeyoghurt 2 portioner   2 portionsbitar lax, ca 175 gram st 3 msk sweet chili-sås 1 näve cashewnötter 0,5 lime, skalet 1 vitlöksklyfta Salt och peppar   1 dl turkisk yoghurt (eller kesella, jag körde med lättkvarg från Lindahl senast, det var toppen!) 0,5 lime, skalet och saften     Pressa vitlöken, riv skalet från cirka halva limen och grovhacka nötterna, och blanda ihop detta med sweet chilin, salta och peppra lite. Lägg laxen i en ugnsfast form och klicka på röran. Baka av i ugn ca 12 minuter på 200 grader.   Rov skalet från resten av limen, dela den och pressa ur saften ur ena halvan. Blanda ihop med yoghurt och salta och peppra.   Servera med en smarrig sallad, och ta gärna inspiration från t.ex. denna med mango och sockerärter, eller denna med nudlar.