BASILIKAKYCKLING

En av veckans middagar blev en kycklingrätt som jag svängde ihop lite på känn och det blev riktigt jäkla gott. Det gick snabbt, var enkelt och jag tog lite av vad jag hade hemma. Det räckte till ungefär 4 personer, receptet kommer här!  Du behöver 500 g kycklingVitlök 2-3 klyftor3 dl grädde, jag använder Milda mat 4%En skvätt grönsaksfondBasilika, färsk och krydda1 tsk Sambal oelek Kryddor  Gör såhär1. Skär kycklingen i strimlor, krydda och bryn i lite olja, lägg bort på ett fat2. Fyll på med olja i pannan och pressa i vitlök, fräs någon minut och tillsätt sedan grädde, fond och basilika. Tyvärr hade jag ingen färsk så fick köra på enbart torkad men tror det blir ännu godare med några färska blad i! Rör om och koka upp, låt puttra.3. Smaka av med sambal oelek och annan krydda, jag hade peppar och chiliflakes. Tillsätt kycklingen och låt puttra ytterligare ett tag, smaka av under tiden. Klart! Vi hade lite pressad potatis kvar från tidigare i veckan som vi hade som tillbehör. Jag kompletterade även med lite ugnsbakad tomat och zucchini samt en side salad! Så kör något tillbehör som du tycker om, men dessa blev grymt goda till! Tomat och zucchini delar jag i ganska stora bitar, ringlar chiliolja över och saltar ordentligt, sedan in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.