RÄKPASTA MED ZUCCINI

I think I told you att jag har fått upp ögonen för matlagning och att hänga i köket, experimentera och testa recept. Enkelt som svårt. Så jag tänkte dokumentera lite mer i köket än vad jag gjort tidigare och dela recept här. Jag själv älskar ju när man får tips på goda middagar då det känns som halva vardagen går ut på att tänka ut vad man ska äta. Idag tänkte jag dela med mig av en enkel och god räkpasta som jag mixade ihop i förra veckan!   Jag använde inga mått utan gick på känsla och det räckte till ungefär 4 personer! Du behöver Räkor1 zucciniSmåtomater, en näve eller två1 chili1 citronVitlök efter smak, jag hade 3 klyftorOlivoljaVitt vin 1-2 dlGrädde, 2 dl eller efter hur krämig man vill ha denPasta ca 500g Gör såhär 1. Koka upp pastavatten samt koka pastan. 2. Skär zuccinin med en potatisskalare och stek i olivolja. Tillsätt delade tomater och hackad chili + pressa i vitlök, stek på ytterligare några minuter och sänk sedan värmen.  3. Häll på vitt vin och låt det puttra samman. Riv i citronzest från en citron och pressa i lite citronsaft.  4. Häll på grädde och krydda efter smak. Låt koka på svag värme. 5. Precis innan pastan är klar så ta 1-2 dl pastavatten och tillsätt i såsen. Tänk på att om du saltat pastavattnet så tillkommer lite sälta i såsen så du ej saltat för mycket innan!  6. Tillsätt pastan i såsen och till sist räkor, ta av från värmen och blanda ihop väl. Servera med lite riven hårdost på toppen om man gillar det!  Enjoy!