Roy Fares - Milk chocolate and salted caramel cake!

Alla vet nog vid detta laget vem Roy Fares är? Jag menar, han tar tårtrecepten till en helt ny nivå och hans kombinationer är både spännande och fantastiskt goda! Denna tårta bakade jag till min storasysters födelsedag och det fanns inte en enda i rummet som inte njöt! Jag har ätit många tårtor i mitt liv, på fina konditorier och bakat en hel del tårtor själv, men den här tar priset på vad som är VÄRLDENS GODASTE TÅRTA! Och det bästa av allt - Du kan göra den helt själv!   Ugnstemperatur: 150 grader Tårtbottnar: 330 g vetemjöl (5 ½ dl) 450 g strösocker (5 dl) 120 g kakao (3 dl) 10 g bikarbonat (2 tsk) 10 g bakpulver (2 tsk) 12 g vaniljsocker (1 ½ msk) 10 g salt (1 ½ tsk) 165 g ägg (3, rumstempererade) 350 g rumstempererad mjölk (3 ½ dl) 180 g vegetabilisk olja (2 dl) 300 g kokande kaffe (3 dl)   Gör såhär:   1. Smörj och mjöla 3 springformar, 22 cm i diameter, och täck bottnarna med bakplåtspapper. 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 3. Vispa för hand ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. 4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ihop till en tjock, jämn smet. Tillsätt slutligen  lite i taget av kaffet och blanda. 5. Fördela den tunna smeten jämnt i alla 3 formar och grädda mitt i ugnen i 50–55 minuter. Prova med sticka att bottnarna är genomgräddade. 6. Låt alla bottnar svalna helt och ta sedan ut dem ur formarna. Skär eventuellt till översidan på alla bottnar så att de blir raka.   Saltkola sås 50 g Glykos 100 g Strösocker (1 1/4dl) 100 g Grädde (1dl) 30 g Smör Flingsalt – smaka av tills du tycker att det är lagom salt.   Gör såhär: 7. Värm glykosen i en tjockbottnad kastrull, ta i lite i taget av strösockret och bland runt tills du har en fin och gyllenbrun karamel. 8. Försiktigt tar du i grädden lite i taget medans du blandar. 9. Ta bort kolan från värmen och lägg i smöret och blanda. 10. Smaksätt med salt efter tycke och smak, men var inte rädd med att gå i med salt då det blir en härlig brytning i tårtan.       Marshmallowfyllning 250 g rumstempererat osaltat smör 120 g florsocker (2 dl) 3 g vaniljsocker (1 tsk) 213 g marshmallow fluff (1 burk)   Gör såhär:   11. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. 12. Tillsätt marshmallow fluff och vispa ihop till en slät fyllning.   Smörkräm 300 g Mjölk choklad 300 g rumstempererat osaltat smör 8 g vaniljsocker (1 msk) 150 g äggvitor (4–5) 220 g strösocker (2 ½ dl) 1 nypa salt   Gör såhär:   13. Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. 14. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och värm tills alla socker kristaller har smält, vispa med en handvisp mellan varven 15. Ta bort skålen från värmen, vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. 16. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen. Jag tillsatte 2 msk kakao då jag tyckte färgen blev för mesig. Går bra att göra dagen innan och ha den stående ut i rumstemperatur, mycket smidigare att jobba med den då.   Montering: 17. Bred ut ett jämt med marshmallowfyllning på botten och ringla över saltkola, upprepa på nästa våning. 18. Lägg på botten nummer 3 och stryk upp tårtan slät med smörkräm och ställ in i kylen i 30 minuter. 19. Ta ut tårtan och stryk upp med resterande smörkräm. 20. Idag är din lyckodag:)