Böngryta som funkar till allt

Förra veckan gjorde jag matlådor och testade då höfta mig fram med ett grundrecept på böngryta.Jag följde alltså inte receptet till punkt och pricka! Jag hade som ingredienser: 2 mindre gula lökar1 pkt svarta bönor (ca 230g)1 pkt krossade tomater (500g)1 burk majs2 tsk vitvinsvinäger1tsk fast honungCa 95g riven ost (troligtvis präst)Kryddor som salt, peppar och timjan och vilkökspulver (då jag inte hade nån färsk klyfta hemma) Jag började med att fräsa löken med lite smör i grytan. Löken blev lite genomskinlig när jag ansåg att den va klar. Då hällde jag i vinägern och krossade tomaterna och lät de småkoka i 10 min. Medans de puttrade hällde jag av vätskan från de svarta bönorna (obs spara vätskan så ska jag dela med mig av ett annat super gott och enkelt dessert recept i nästa inlägg). Hade sen i bönorna i grytan. Kryddade med honung, salt, peppar, timjan och lite vitlökspulver och smakade av tills jag fick en bra kombo som jag gillade. Efter de hade jag i den avrunna majsen (vill gärna ha majs lite ”rå” så därför hade jag i det nästan sist av allt! Men allra sist lät jag min rivna ost få smälta samman alltihopa till en krämigare konsistens. Ha gärna en smakrik ost tänker jag (då grundreceptet rekommenderade parmesanost). Klart! När jag gjorde grytan va planen att ha de till pasta precis som i receptet. Men när den va klar blev jag så sugen på tacobröd så jag testade ha de i bröd med en klick aioli! Jisses va gott!Men i matlådorna blev de pasta. Och jag kan absolut tänka mig att man kan variera pasta mot både ris och potatis eller som jag tog, tacobröd!En riktig god och enkel gryta. Och där dessutom spadet från bönorna kan bli antingen chokladpudding eller egen majonäs (som du kan smaksätta på olika sätt). Jag har skrivit om bönspad innan men delar de olika recepten igen då jag gillar att det går att ta tillvara på även det som en annan skulle hällt ut i vasken! Grundreceptet på böngrytanRecept på bönspad - majonäs