Pastagratäng

Pastagratäng 4 port:Ingredienser:1 stor sötpotatispasta3,5 dl blötlagda chasewnötter (lägg chasewnötter i vatten och låt stå cirka 12 timmar)2,3 dl vatten2-3 vitlöksklyftorsaft från en halv citron1 påse bladspenat1 pkt tofu2 tsk torkad oregano1 tsk chillifleaks2 msk lökpulversaltpepparolivolja Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna sötpotatis och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda lätt med salt och peppar. Låt stå i ugn i cirka 20 minuter eller tills sötpotatisen har mjuknat. Koka pasta enligt anvisningar på förpackning. Mixa de blötlagda chasewnötterna tillsammans med vatten, vitlök, citronsaft, lökpulver salt och peppar till en slät smet. Stek spenat i lite olja och ställ åt sidan. Mosa ner tofu till smuler och blanda ner den stekta spenaten. Tillsätt även chasewkrämen och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner pasta och rör om. Lägg sedan blandningen i en ugnsform och toppa med sötpotati. Grädda i ugn i cirka 10 minuter. Servera!