Veganska piroger

Veganska piroger 8 st:Ingredienser:Pizzadeg:cirka 4,5 dl vetemjöl1/2 tsk salt1 tsk olivolja1/2 pkt torrjästcirka 1,5 dl vattenFyllning:1 zucchini1 gul lökbladspenatpizzasås (passerade tomater blandat med oregano, salt och pepper funkar också)olivoljasaltpepparOstsås:1,7 dl veganskt smör3 msk vetemjöl1 tsk curry1/2 tsk paprikapulver1 tsk lökpulver3 msk bjäst1 dl vattensaltpepparBörja med degen. Blanda alla ingredienser till pizzadegen i en bunke. Låt jäsa i cirka 40 minuter under en fuktigt kökshandduk.  Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchini  och lök i mindre bitar. Lägg de skivade grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Strössla lätt med salt och peppar. Låt stå i ugn i cirka 15 minuter. Gör i ordning ostsåsen. Smält smöret på medium värme i en kastrull. Tillsätt curry, paprikapulver, lökpulver, salt och peppar. När smöret är helt smält tillsätt vetemjöl och rör om. Sänk värmen till låg och addera bjäst. Tillsätt därefter vatten och blanda ordentligt. Om såsen är för tjock kan du tillsätta mer vatten. Ställ åt sidan. När degen har jäst färdigt dela upp den i åtta lika delar. Tillsätt mer mjöl vid behov. Kavla ut respektive deg tills formen är relativt rund. Smeta ut pizzasåsen och därefter ostsåsen på halva pizzandegen på respektive pizza. Fördela grönsakerna och bladspenaten jämnt över alla pizzor. Tänk på att lägga all fyllning på ena halvan av pizzan. Vik sedan över den tomma pizzahalvan och pressa ihop kanterna med hjälp av en gaffel. Borsta pizzorna med lite olivolja och grädda sedan i ugn i cirka 20 minuter. Servera!