BASILIKATZATSIKI

Här om dagen postade vi ett recept på en sallad på instagram (DET HÄR) där vi berättade att vi serverade den med basilikatzatsiki. Det är ett väldigt basic recept men eftersom vi fick så många frågor om det så tänkte vi att vi postar det också. Tzatsiki är ju överhuvudtaget en favvis här hemma, och precis som alla alla favvisar (läs: Hummus, k*ttbullar, brunsås, pommes osv osv) så finns det ju 1000 varianter. Den här är då med basilika och är perfekt till... vad som helst som har tomat i sig. För precis som twinsen på veganskmatlåda är ju tomat och basilika BÄSTA VÄNNER (oj vad töntigt). Du behöver: 4dl naturell soyhurt (vi använder alpros) 1 liten gurka (grovriven och urkramad) 2 stora vitlöksklyftor En nypa salt och lite svartpeppar  En liten näve finhackad basilika. Blanda och låt stå en stund i kylskåp innan servering!