VARDAGSBETRAKTELSER

Cororonviruset - kan vi andas lite, tack?- I höstas kändes det som om 99% av nyheterna jag skrev om handlade om Posten. Sedan kom regeringskrisen, kollektivavtalsförhandlingarna, strejker och nu har vi coronaviruset. Jag förstår att viruset måste tas på allvar, och jag anser också att det är viktigt att sanningsenligt rapportera om det - men jag önskar att många mediehus kunde tänka efter hur de rapporterar om viruset OCH att många läsare kunde fundera över hur de väljer att läsa vad som skrivs. Jag har otaliga gånger hört folk på bussen prata om hur man måste bunkra hem mat och jag har hört folk offentligt beskriva hur de inte vågar andas om de passerar en kines på gatan. Kan vi alla bara tagga ner lite och inse att försiktighet är bra, men panik leder inte till någon nytta. Punkt och tack för mig.  Tips för att minska matsvinn (och få god mat att äta)- Jag har hittills alltid slängt stjälken som blir kvar av broccolin. "Vem kan behöva en hård och smaklös stjälk?" har min tanke varit. Damn, vad jag gått miste om mycket godheter i mina dagar inser jag nu. Testa att skiva stjälken och stek sedan skivorna i olja. Så gott! Och dessutom slänger du då inte mat i onödan, som jag inser att jag gjort i 25-års tid. (eller okej, tillredde kanske inte så värst mycket broccoli under de första levnadsåren precis) Jag har blivit blomexpert- Jag älskar att ha blommor och växter hemma, men samtidigt är jag bokstavligen värdelös på att sköta dem. Jag vet verkligen inte vad jag gör fel. Trots att jag följer anvisningar till punkt och pricka så dör växterna ändå genast. Senast jag köpte en grönväxt bad jag uttryckligen om den mest lättskötta de hade på Plantagen. Och den var död två veckor senare.  MEN nu har min orkidé levt hemma hos mig i snart två veckor, och den är fortfarande lika fräsch och fin! Kanske det ligger något i påståendet "övning ger färdighet"?