Mariannetryfflar
Ni kanske ser att detta inte var mitt finaste bakverk direkt? Inte är de speciellt runda och formarna är alldelles för stora... Men vad gör det, när det är otroligt goda? Det kan jag säga att de var iallafall. Har aldrig bakat något liknande, men det var lätt och blev väldigt gott! (Sen borde jag kanske öva på utseendet lite... men första gången kan inte vara perfekt!) Tycker verkligen ni borde testa att baka dessa, de gillades av alla som smakat här hemma! Du behöver: 30 st mariannekarameller 1 dl vispgrädde 250 gram mörk choklad 200 gram vit choklad Gör så här: Krossa mariennekaramellerna med en mortel eller liknande. Värm grädden i en kastrull och ta sedan av kastrullen från plattan. Hacka den mörka chokladen och rör ner den i grädden, rör om tills chokladen har smält. Rör till sist i mariannekrosset och rör tills det har smält ordentligt. Låt blandningen stå och svalna i kylskåpet, det tar ca en timme. Forma sedan små bollar av det och låt stå i frysen i ca 15 minuter. Smält den vita chokladen i ett vattenbad, och ta sedan ut tryfflarna från frysen. Doppa tryfflarna i den vita chokladen, ta hjälp av en mattång eller liknande. Låt torka och förvara sedan i kylskåpet.