Söndagsintervju Elin Östman

Söndagsintervju Elin Östman

Elin Östman var ett självklart val som moderedaktör för Fashioncorner där denne skulle utses. Hon kan konsten att klä sig fint utan att det behöver kosta skjortan, är en jävel på DIY-projekt och att shoppa second hand, skriver med humor och vet vad hon vill.

God morgon Elin! Hur mår du idag?

Det är bra! Jag fick ett ragg på tunnelbanan i morse.

Ett ragg på tunnelbanan säger du… berätta mer tack.

En fransman som frågade vad det var för bok jag satt och pluggade, så pratade vi mode och trender ett tag.

Vad var det för bok du pluggade då?

Jag pluggar Modevetenskap och just boken jag läste i morse var Modehistoria.

Är det någonting av det du lär dig i kursen som du har nytta av i din roll som moderedaktör?

Alltså ja, ibland. Synen på mode och framför allt vad mode är förändras ju när man lär sig det som ett ämne.

OVEyetteeet.jpg

Elin in action med en artikel om handväskors innehåll

Du har ju varit moderedaktör på Fashioncorner här på Devote sedan det startade för ett par veckor sedan. Hur har starten känts?

Det har känts jättebra. Att vara moderedaktör är inte riktigt som jag trodde det skulle vara, det är mycket jobb runt omkring som man inte tänker på, men det gjorde mig positivt överraskad. Det är så mycket mer och större än man tror.

Du blev alltså positivt överraskad över att det var mer jobb än förväntat? Du är ett original Elin.

Men just när man har en dröm blir allt så glorifierat men sen när den blir verklighet och verkligheten inte stämmer överens med drömbilden är det lätt att bli besviken och känna att ”Nej, det här var nog inte för mig trots allt.”. För mig är det tvärtom, jag vill bara ha mer. Det är så sjukt kul.

Du är otroligt kreativ med alla DIY-projekt du har och allt pyssel du visar upp eller tipsar om. Var hittar du inspirationen?

Jag tror att det handlar om att jag hela tiden vill ha någonting nytt och vill hela tiden utveckla det jag redan har i min garderob. Jag älskar att göra om saker, det är det bästa jag vet. Just eftersom man kanske inte alltid har råd att köpa nytt.

OVEdscn0432.jpg

Elin tipsar om hur du gör egna cuffs till fotleder eller handleder här

Vilken artikel du har skrivit i ditt jobb som moderedaktör på Fashioncorner är du mest nöjd med?

Det är nog de här gör själv-projekten som jag har lagt upp. Jag älskar dem och de har personligen räddat några tråkiga kläddagar.

Okej, om jag tog med dig på en dag på stan och sa ”Elin, du får välja fyra grejer på stan idag, jag tycker verkligen du är värd det. Tänk inte på pengarna, jag betalar”… vad hade du velat ha?

En färgglad jävla päls. Alltså en sjuk päls som är helt galen. Älskar sådana. Sen vill jag gå in på Acne och plocka på mig en fantastisk svart klänning. Sen in på Nathalie Schuterman och ta ett par skyhöga YSL-pumps och sen sista… nu får jag lite ångest, vad ska jag välja? Haha. Nej men jag säger de perfekta skinnbyxorna. Vet inte var jag ska hitta dem bara men det löser sig.

Jag skulle tipsa om Jofama by Kenza-skinnbyxorna då, de är skitsnygga men förvisso rätt dyra…

Men det har jag råd med nu när fröken Forni betalar!

Haha ja det är sant, då får man passa på. Tack Elin, ha en fortsatt mysig söndag!

Läs Elins blogg här och spana in nya Fashioncorner här