Pepparkakor fyllning!
Har tanken om att göra pepparkakor med fyllning någon gång slagit dig? Då ska jag bjussa på världens dunder recept!Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.Till själva fyllningen behövs150g färskost1dl florsocker1tsk vaniljsockerOch sen 500g pepparkaksdeg och strösocker att rulla i.Blanda ihop allt till själva fyllningen och fördela på 16 bollar. Ställ in i frysen över natten. När bollarna är frysta är det dags att dela upp pepparkaksdegen till 16 bitar också.Mjuka upp degen i händerna och ta fram den frysta fyllningen. Den smälter fort så jag tog ca 4 bollar i taget och ställde tillbaka resten in i frysen tills alla bollar va gjorda.Jag tyckte det va lättast att rulla biten med pepparkaksdegen till en boll och sen platta till den, lägga fyllningen i mitten och ''knyta ihop'' pepparkaksdegens kanter för att försluta runtom fyllningen. Svårt att förklara men fyllningen ska liksom gömma sig i degen. Rulla sedan i en liten skål med strösocker och lägg på två plåtar. Ställ in en plåt i taget i mitten av ugnen och låt gräddas i 12 minuter minst.Låt dom svalna lite så ytan blir krispig innan dom äts! Detta vill du inte missa!Lycka till och god jul!