QUINOTTO

Häromdagen lagade jag min nya favvorätt; Quinotto! Dvs som risotto fast med quinoa! Supergott och quinoa är mer mättande än ris tycker jag. Här kommer receptet!4 portioner1 gul lök1 vitlöksklyfta3 dl vit quinoa1 dl vitt vin4 dl vatten1 buljongtärning250 g broccoli 1 squash200g champinjoner2 tsk japansk soja1 dl färskost (gärna med grönsakssmak)1 dl riven parmesansal och peppar1. Hacka lök och vitlök, bryn i olja i en gryta. Tillsätt quinoa och häll över vin och vatten. Lägg i buljongtärningen och låt puttra under lock.2. Hacka squash och svamp i mindre bitar. Stek dem i olivolja med broccolin tills de fått färg. Tilssätt soja i slutet.3. När quinoan kokat ca 15-20 min dra av grytan från plattan. 4. Rör ner färskost och parmesan så att den smälter. Vänd ner de stekta grönsakerna och NJUT.