Vattnet har gått

igår var jag och handlade gardiner, bäddade bebissängen, bakade underbart goda saffransbullar. När jag gick in i tygaffären sade mannen som jobbar där, du har utegångsförbud. Jag sade näe då kommer han aldrig ut. Då svarade han att han kommer idag. Nu klockan 03.20 gick mitt vatten. Jag har kontaktat Danderyds förlossning som meddelade att jag ska komma in och undersökas klockan 10.15 idag.  Meningen nu är att jag skall gå och lägga mig, men jag kan inte är så förväntansfull, har väntat på detta så länge:)   Receptet på underbart goda saffransbullar:    Ca 25-30 st små bullar eller 18-20 stora125 g smör5 dl mjölk (standard)50 g jäst för söta degar1 ½ dl socker½ tsk salt1 g saffran (dvs 2 påsar) + en sockerbit att mortla det medca 15 dl vetemjölrussin om så önskasFyllning:200 g rumstempererat smör1 dl socker150 g mandelmassa1 msk vaniljsocker1 ägg, till penslingpärlsocker att strö överSmält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner saffran (mortla helst först tillsammans med en sockerbit). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×40 cm. (gör den inte för tunn, då blir det inte så där härligt fluffiga bullar! Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Om man vill ha russin i så strö lite russin längs ena långsidan, den man sedan börjar med att rulla så de hamnar i mitten av bullen. (För extra saftiga mjuka russin brukar jag blötlägga dem en stund först) Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar! Lägg dem i formar (jag använde Eldorados stora muffinsformar – riktigt stabila och bra!) Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt, då håller de formen och flyter inte ut under gräddningen! Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.