10 tips på hur man får en stor blogg

10 tips på hur man får en stor blogg 1. Visa att du finns. Använd vår tjänst "Dela på andra sajter" som finns när du skriver ett nytt inlägg. Ett annat tips är att kommentera tills du spyr. Bloggen blir inte hittad av sig själv.

2. Skriv LIVE. Ni har väl inte missat att man kan skriva LIVE på Devote? Glöm inte att länka till din blogg.

3. Överdriv dig själv. Våga vara originell och överdriv sidor av dig själv. Se dig själv som en seriefigur ungefär. Skapa ett alterego. Du ska få hela världen att tro att du är en skitspännande människa - för det är du!

4. Förklara gärna för mycket. Det vanligaste felet folk gör är att de inte tänker på att det är folk som inte känner en som läser. Det är viktigt att hellre vara för tydlig i sin blogg än tvärtom. Internskämt är det ingen som uppskattar förutom dina vänner. Så utgå ifrån att ingen förstår vad du pratar om när du skriver.

5. Uppdatera ofta! Kvalité framför kvantitet säger människor. Men inte alltid i bloggvärlden. Man går inte in på en blogg som det nog ändå inte finns något nytt att läsa på.

6. Varva lagom text med bilder. Beroende på vad det är för blogg förstås, en modeblogg kanske har mest bilder - medan en livsstilsblogg varvar lagom mängd text med bilder. Tänk på att det inte är många som orkar läsa milslånga inlägg. Håll dig kortfattad.

7. Stick ut. Skaffa ett catchigt namn och bloggadress. Någonting som man minns. Eller gör något annat som är "du". Skriv på ett speciellt sätt eller ha återkommande tema. Bloggläsarna ska känna sig hemma med vem du är och man ska förstå av själva blogginnehållet att det är just din blogg man är inne på. Inget är för konstigt att skriva om så länge man brinner för det. Det kan vara bra att nischa sin blogg, men tänk på att inte göra det totalt. Ingen vill läsa en blogg som endast handlar om skor – blanda in dig själv.

8. Registrera dig på olika sajter. Till exempel: Mertrafik.se, Bloglovin.com, Bloggtoppen.se och Bloggportalen.se. Då kan andra få upp ögonen för din blogg. Man kan även använda funktionerna på Devote för att tipsa om inlägget man skrivit på Facebook. Då ser dina vänner snabbt om det finns något nytt att läsa.

9. Gör något stort av något litet. Tänk inte "jag har inget vettigt att skriva". Det är oftast det ovettiga som är kul. Tankar, idéer, funderingar, vad du gör. Bjud på dig själv. Våga gå utanför ramarna. Det finns inga regler på vad man ska blogga om eller hur man ska göra.

10. Bli länkad. Anordna tävlingar, utmaningar eller på annat sätt kom i kontakt med andra bloggare. Länkningar ger besökare. Besökarna stannar dock inte om det inte finns något läsvärt på din blogg.

Fungerar inte ovanstående punkter kan det vara läge att muta teknikern på Devote så att han styr om all bloggtrafik till din blogg.

Har ni några egna tips?