6 tips som får dig att vilja rensa garderoben!

6 tips som får dig att vilja rensa garderoben!

Hösten är årets bästa nystart, både personlighetsmässigt och modemässigt. Dessutom är höstmodet alltid det modet som lockar mest. Men innan du går loss i affärerna, se över din garderob ordentligt! Rensa, gör dig av med plagg du aldrig använder och börja organisera. 

Detta kommer att göra höstens mörka morgnar lite lättare och klädvalet inför skola och jobb blir både roligt och inspirerande! Här kommer 6 ovärdeliga tips som gör din garderobsrensning lite enklare, och lite roligare!

 


 


1. Avsätt tid, att rensa garderoben är ett heldagsprojekt som kräver koncentration. Räkna med en hel dag och gör det ordentligt, istället för att börja rensa när du vet att du egentligen har bråttom till något annat. 

2. Börja med att slänga ut precis allt på golvet - Detta för att få en överblick över allt du faktiskt har i din garderob. Detta moment brukar bli en välbehövlig reality check..

3. Börja organisera plaggen i högar. Spara, sälj, skänk och släng. I spara-högen lägger du allting som känns självklart att spara. I sälj-högen lägger du det som har ett värde på andrahandsmarknaden, som du sedan kan lägga ut på blocket eller sälja via en bloppis. I skänk-högen lägger du det som kanske inte kan inbringa pengar, men som ändå är helt och rent och som någon annan kan få mycket glädje utav. Ge till stadsmissionen eller ge bort till någon du känner. I släng-högen lägger du det som är både slitet och lite ofräscht. Vill du inte slänga går det även bra att återvinna plaggen! 

OVEhostlang_bild_1.jpg

4. Är du osäker på något plagg? Ställ dig frågan, har jag använt detta plagg det senaste året? Svar ja, behåll. Svar nej, gör dig av med. Svårare än så är det inte. Var kritisk, det är bättre att ha få basplagg av god kvalitét än att ha 10 likadana plagg av sämre kvalitét. Gör DETTA test för att vara extra säker! 

5. Tillbaka med det du vill behålla i garderoben. Färgkoordinera plaggen, det gör det lätt och enkelt att hitta. Köp likadana galgar, det ger ett snygg och lyxigt intryck. Häng fram ett vackert favoritplagg på en ensam galge på dörren, ställ fram dina favoritskor som en prydnad och dekorera med fina smyckesaskar eller andra vackra små lådor. Detta gör vilken liten trist garderob som helst både inbjudande och inspirerande!

6. Dags att se över höstens inköp! Under rensningen har du kanske insett vad du behöver addera till din garderob. Skriv ner och notera vilka plagg just du ska satsa på i höst. Glöm inte bort att tänka på att de nya plagg du köper ska gå att kombinera med de du redan har. Så skapar du en användbar basgarderob! 


AV: MARTINA LINDÈN
martinas.devote.se