Elin Nylund: "Margaux var osäker på om vi skulle publicera filmen – men vi gjorde det ändå."

Elin Nylund: "Margaux var osäker på om vi skulle publicera filmen  – men vi gjorde det ändå."
 
Elin Nylund, innehållsproducent och tf profilansvarig på Devote är stjärnan bakom Margaux Dietz populära vloggar. Den senaste, ”Jag föder barn”, blev en enorm viral succé över en natt och Devote passade på att ställa ett par snabba frågor till Elin hur det känns att vara en del av denna stora snackis. 
 
 
”Jag föder barn” är snart uppe i 300 000 visningar på Youtube. Var det självklart att göra en vlogg om förlossningen. Hur gick dialogen med Margaux?
 – Margaux har alltid sagt att hon vill filma sin förlossning, men var däremot inte helt säkra på ifall att vi skulle publicera klippet. När filmen var färdigklippt ville Margaux att jag skulle plocka bort vissa delar som kändes lite för privata. Jag hann dock inte göra det innan hon ändrade sig och publicerade filmen ändå. Margaux är väldigt mycket så - att hon gör saker på impuls. Det gillar jag!
 
Berätta, hur var det att se det oredigerade materialet?
 – Just de ocensurerade delarna var jag väldigt förberedd på att se. Många tror att det var jobbigt att titta på men att föda barn är ju väldigt naturligt. Margaux oredigerade material är överlag väldigt roligt att se. Det dyker alltid upp små överraskningar som man inte är beredd på. 
Många gånger tvingades jag klippa bort roliga saker som jag egentligen skulle vilja ha kvar för att undvika misstolkningar/missuppfattnignar. Någon gång skulle det vara roligt att göra en helt egen film med alla roliga bortklippta scener som ingen har sett. 
 
 
Hur skiljer sig denna vlogg åt från de övriga du redigerat åt Margaux?
 – I vanliga fall brukar vi försöka få ut vloggarna så snart som möjligt efter att jag fått materialet, men den här gången bestämde vi att jag skulle ta gott om tid på mig med klippningen. Jag har lagt väldigt mycket tid på att välja ut musik som förstärker känslorna i filmen eftersom innehållet är så starkt. Jag ville att man skulle känna både hur jobbig en förlossning kan vara när den är jobbig, men också hur mycket lycka och glädje det finns i den upplevelsen. Såhär i efterhand känns det verkligen som att jag lyckades med det.
 
”Jag föder barn” har delas av samtliga medier i Sverige såsom Aftonbladet, SVT, Expressen med flera. Var du beredd på att det skulle bli en viral hit?
– Vi visste att vloggen skulle bli populär men jag var absolut inte förberedd på den här enorma responsen. Det är så roligt! Nästa mål är att filmen ska bli nominerad som ”Årets youtubeklipp” på Guldtuben nästa år. Vi håller tummarna!
 
Så vad händer nu, hur ska du och Margaux toppa detta?
 – Haha, ja, det är ju det som är frågan... Man får lite prestationsångest, men samtidigt tror jag att det bästa vi kan göra är att fortsätta med vår grej! Förhoppningsvis kan den här vloggen göra att fler människor får upp ögonen för Margaux Youtube-kanal och få ta del av hennes härliga personlighet. Hon sticker verkligen ut från mängden och kör sin egen grej, och jag klipper på ett sätt som passar hennes personlighet väldigt bra. Jag tror att det är ett framgångsrecept.
 
 
 
Text: Elina Malm