Fredagsintervju: "Många säger att de vill jobba med mode men få tar steget och faktiskt frågar."

Fredagsintervju: "Många säger att de vill jobba med mode men få tar steget och faktiskt frågar."

 Hej Paula! Hur mår du? Berätta lite kort vem du är.
– Hej, jag mår jättebra tack! Jag är 20 år, bor i Stockholm och älskar mode. Det kan ni självklart läsa mycket om på min blogg som jag nyligen flyttade till Devote. 

 

Idag är det fredag! (YEY!) Hur spenderar du helst en Fredagkväll på sommaren?
– Ja äntligen! Då tar jag gärna en AW i solen på en mysig uteservering. Sen går jag hem och fixar mig länge innan jag möter upp några vänner på middag. Efter det vill jag gå ut och dansa hela natten. Helst barbent bara för att man kan under sommaren.

 

Varför började du blogga?
–För att jag älskar allt som har med bloggandet att göra - skriva, fota, bli fotad, mode osv. Älskar att få utlopp för min kreativitet. 

 

Du har nyligen fått en praktik på ett av sveriges största modemagasin – Damernas värld! Hur fick den här praktiken? 
– Jag mailade redaktionen som svarade direkt. Sen stötte jag på modechefen några dagar senare på ett event och bokade in ett möte. Sen var praktiken min! Det känns som att många säger att de vill jobba med mode men inte tar första steget och faktiskt frågar. Vi tjejer måste ta för oss mer!

Vill ni läsa mer om hur Paula fick praktiken på Damernas värld kan ni läsa det här inlägget.

 

Vad kommer du att få göra under din praktik?
– Allt möjligt! Jag älskar att det är så varierat. Men det är mycket lån av kläder som ska hämtas och skickas tillbaka. Väldigt kul att få se alla kommande kollektioner! Jag kommer även följa med på plåtningar, hjälpa till att ta fram material till reportage och göra allt som behövs hjälpa till med helt enkelt. Det är verkligen en dröm att få jobba med mode hela dagarna. Lite för bra för att vara sant!

 

Har du någon plan på vad du vill göra efter praktiken?
– Då vill jag fortsätta jobba med mode och PR. Gärna på en redaktion eller på en PR-byrå. Jag har faktiskt redan nu sökt lite tjänster till i höst så det blir spännande att se var det leder. Dessutom är jag sugen på att resa lite mer. Jag kanske åker en längre tid till Paris eller London. 

 

Vad tror du har varit den största orsaken till att du fick den här möjligheten?
– Att jag trodde på mig själv och vågade söka min drömpraktik. Dessutom tror jag att bloggen hjälpte till. Läser man min blogg hoppas jag det framgår att jag är en driven tjej med stort intresse för mode. Bloggen har gett mig så mycket möjligheter som jag aldrig hade kunnat drömma om innan. 

Vad önskar du dig mest just nu?
– Har precis köpt en väska jag spanat in väldigt länge så just nu önskar jag mig ett par matchande skor. Ett par Valentino-klackar hade jag inte tackat nej till. 

 

Vilka personer inspireras du av?
– Det kan vara allt från känd stilikoner till mina vänner. Men om jag måste säga en person så är det Maria Kragmann. Älskar verkligen hennes stil. Jag tycker att danskar klär sig väldigt snyggt över huvud taget. 

 

Om du få drömma helt fritt – var befinner du dig om 5 år?
– Då är jag chefredaktör på ett stort modemagasin och bor i en stor, ljus lägenhet i Stockholm. Eller så har jag precis flyttat till New York och lever livet. 

 

Här kan du läsa Paulas blogg!

 

Av: Elin Nylund